Hvordan prissætter jeg mit arbejde?

For at kunne fakturere sit arbejde skal man først tage stilling til hvad man ønsker at fakturere ordren efter.

Alle ordrers prisgrundlag er som standard Forbrug men der er andre muligheder som kan give jer mere fleksibilitet i jeres drift.

Pris grundlag

Når du skal vælge et prisgrundlag så skal du inde på ordren/arbejdssedlen klikke på 'Pris og arbejdsplan' under 'Handlinger' i højre panel. Sektionen for 'Pris og arbejdsplan' åbnes nu automatisk og du kan foretage dine ændringer. 

Forbrug

Hvis dit arbejde skal faktureres efter hvor meget tid og materiale der er blevet brugt på arbejdet, så er Forbrug det rette prisgrundlag.

Der vises også nogle vejledende tal fra din kalkulation, som viser dine forventede indtægter. 

Kalkulation 

Hvis du allerede har aftalt en pris for forskellige dele af opgaven over flere punkter, så kan du bruge dette prisgrundlag. Kalkulation kan også bruges til at lave tilbud så kunden kan se hvad I tager for hvilke dele af opgaven. Her er et eksempel:

På billedet vises 3 linjer som beskriver indtægter som kan være aftalt med kunden samt de forventede udgifter. Dette kan sendes med i et tilbud eller ordrebekræftelse hvis jeres virksomhedsindstillinger er opsat til det. Når arbejdet er udført og tiden er kommet til at fakturere, så vil disse linjerne fra kalkulationen stå på fakturaen.

Når du vælger kalkulation som prisgrundlag kan du se følgende:I stedet for at vise beregnet materiale salgspris så bliver den endelige salgspris vist.

Fast pris

Hvis arbejdet er aftalt til at koste en fast pris, skal du sætte hak ved Fast pris og derefter angive prisen. Dette bruges for eksempel til tilbud. 

Efter prisændring

Efter en ændring i prisgrundlag, kan der være fakturakladder som ikke længere er korrekte. Du kan læse om hvordan du afviser dem i denne guide.

For mere information om hvordan man fakturerer i Minuba så kan du læse denne guide.

 

Har du flere spørgsmål? Send en anmodning

Kommentarer