Hvordan afviser jeg en fakturakladde

Hvis en fakturakladde ikke skal bruges eller der har været en ændring i prisgrundlag og de gamle fakturakladder ikke reflekter denne ændring så kan man med fordel afvise fakturakladden.

Øverst på arbejdssedlen ser du en proceslinje. Klik på den del angivet 'Faktura' og vælg 'Vis fakturakladde 1' i menuen. Den pågældende fakturakladde åbnes nu.

Øverst på fakturakladden finder du lige ledes en proceslinje. Klik igen på delen angivet 'Faktura' og vælg nu 'Afvis' i menuen. I vinduet, der åbnes skriver du årsagen til at fakturaen afvises i feltet 'Bemærkning' og klikker derefter på 'Ok'.

Fakturakladden er nu afvist. Hvis du skal oprette en ny fakturakladde så se denne guide

Du kan godt opleve at have flere fakturakladder på en enkelt ordre. Da de alle er baseret på den gamle prissætning, skal de derfor alle afvises. Du gentager blot proceduren ovenfor for hver enkel fakturakladde.

Har du tidligere foretaget aconto-fakturering af ordren, vil disse fakturaer blive modregnet fremtidige fakturaer på normalvis.