Hvordan ændrer jeg momssatsen på en faktura?

Du kan angive den momssats du har behov for på en faktura, fx hvis fakturaen skal sendes til udlandet.

Hvis du allerede har lavet fakturaen og opdager at momssatsen er forkert, skal du først have krediteret fakturaen og derefter kopiere den til en ny. Dette gør du ved at følge de første syv trin herunder. Hvis du endnu ikke har godkendt fakturaen kan du hoppe direkte til trin 8.

Krediter den godkendte faktura

1. Åben fakturaen

2. Klik på 'Faktura' i proceslinjen

3. Vælg 'Krediter faktura'

4. Godkend og evt. send kreditnota til kunden

Kopier den godkendte faktura til en ny fakturakladde

Derefter kan du kopiere den allerede godkendte faktura til ny ved at gøre følgende:

5. Åben fakturaen

6. Klik på 'Faktura' i proceslinjen

7. Vælg 'Kopier til ny faktura'

Angiv momssats

Inde på fakturakladden kan du ændre momssatsen (fx til 0%) ved at gøre følgende:

8. Klik på 'Faktura' i proceslinjen

9. Vælg 'Fakturaindstillinger'

10. Angiv den ønskede momssats og klik på 'OK', så vil momsen være som du ønsker det.