Hvordan kan jeg få en hurtigere arbejdsgang i Minuba?

Når du bruger Minuba, er der mange ting du kan gøre for at arbejde hurtigere og mere effektivt i Minuba, så du får færre klik og mindre ventetid:

1. Brug muligheden for at arbejde med Minuba i flere faner

For medarbejdere: På kontoret.

I Minuba kan alle visninger åbnes i en ny fane. På den måde kan du let komme fra en liste med en aktiv søgning over til den arbejdsseddel, faktura eller lign. du har brug for, uden at du skal tilbage til listen og vente på at den hentes igen.

Eksempel "Overblik"
Du skal afslutte arbejdssedler, som er færdigmeldte til gennemgang.

• Hold "Ctrl"-knappen nede samtidig med at du klikker med musen på de arbejdssedler du vil åbne. For hvert klik åbnes nu en ny fane med arbejdssedlen.
  • Klik på den første af de arbejdssedler du vil arbejde med og når du er færdig, så lukker du bare fanen og fortsætter til den næste fane.
  • Når du har håndteret og lukket dine faner, så opdaterer du listen enten ved at genindlæse siden eller lave en søgning.
  • Husk ikke at lukke den sidste fane, da du så risikerer at skulle logge ind igen.

2. Aflever og godkend timeregistreringer

For medarbejdere: I marken og på kontoret.

Beregning af medarbejderens arbejdstid sker fra seneste godkendelse. Derfor er det vigtigt, at du løbende afleverer og godkender de registrerede timer, så du og din medarbejder ikke hver gang skal vente på en beregning der går flere måneder tilbage. Vi anbefaler, at du godkender med faste intervaller f.eks. hver 14. dag.

Se evt. artikel: Hvordan godkender jeg en timeseddel?

3. Tilpas visningen af "Overblik" til den opgave du skal udføre

For medarbejdere: På kontoret.

Skal du arbejde med tilbud, eller skal du gennemgå de færdigmeldte arbejdssedler? Tilpas visningen til den opgave du skal udføre, så henter du færre data og får hurtigere fat i det du skal bruge. Når du skifter opgave, kan du aktivere afsnittene igen med et enkelt klik.

Hvordan gør jeg det?

Under fanen "Overblik" kan du i værktøjsbjælken klikke på de afsnit som du ønsker at vise eller skjule.

4. Tilpas visning i "Fakturering" til den opgave du skal udføre

For medarbejdere: På kontoret.

Her gælder det samme som ved "Overblik".

Hvordan gør jeg det?

Under fanen "Fakturering" kan du i værktøjsbjælken klikke på de afsnit som du ønsker at vise eller skjule.

5. Har du store ordrer- så brug de hurtigste browsere

For medarbejdere: I marken og på kontoret.

Ikke alle browsere er lige hurtige. Har du store ordrer med mange registreringer, så er det vores erfaring at browserne FireFox og Google Chrome er de hurtigste. Hvis du oplever at indlæsningen af store ordrer tager lang tid, så kan du overveje at skifte til FireFox eller Chrome. Både FireFox og Chrome kan gratis hentes på nettet.

Hvordan opdaterer jeg min browser?

På PC:

• Firefox hentes her: https://www.mozilla.org/da/firefox/new/
  • Chrome hentes her: https://www.google.com/chrome/
  • Husk at du skal have administrative rettigheder på din PC for at installere.

På tablet:

• På Android søger du i Google Play og henter browser appen der
  • På Apple (iOS) søger du i AppStore og henter browser appen der

6. Aktiver kun søgning i de grossistaftaler du faktisk benytter

For medarbejdere: I marken og på kontoret.

Jo flere grossister du har tilvalgt, jo større mængde data skal der søges i. Hvis du har en grossist du får EDI-fakturaer fra, men ikke har brug for at søge i, så kan du udelade søgning i grossistens varekatalog.

Hvordan gør jeg det?

Gå til administrationssiden og vælg "Grossistaftaler".

1. Klik på grossistaftalen (eller på "Indstillinger" til højre for denne) for at rette indstillingerne.
  2. I det øverste afsnit "Grossist indstillinger" kan du krydse af i feltet, hvor der står "Udelad denne grossist fra søgninger".
  3. Gem dine ændringer.

7. Aktiver kun wildcard søgning på materialer hvis det er nødvendigt

For medarbejdere: I marken og på kontoret.

Wildcardsøgning giver en mere fleksibel søgning i grossistmaterialerne men søgningerne wildcardsøgninger går også langsommere. Slå det fra, hvis du kan undvære det.

Hvordan slår jeg wildcardsøgninger fra?

• Gå til "Virksomhedsindstillinger"
  • Gå til afsnittet "Registreringer"
  • Sørg for at der ikke er krydset af i feltet "Benyt wildcard søgning for materialeregistering (længere søgetid)"