Hvordan kan jeg sætte avance på materialegrupper?

Er du administrator, kan du se hvilke grupper af materialer som i har rabatter på gennem jeres grossister. Du kan også sætte en standard avance på materialerne i disse grupper.

For at gøre dette skal du ind i administrationsmenuen. Øverst til højre klikker du på "tandhjulet" -> ”Administration” -> "Materialer".

Herfra skal du trykke på ”Rabatgrupper” knappen i værktøjsbjælken.

På denne side kan du se alle rabatgrupper der er blevet importeret fra grossist rabatfiler, e.lign. Da der kan være mange rabatgrupper, bliver der kun vidst grupper fra én grossist af gangen. Du kan vælge en anden grossist i rullemenuen i værktøjsbjælken. Grossister der ikke har rabatter tilknyttet vil ikke blive vist.

I ”Rabat” feltet står rabatten i decimal tal. Den vil blive trukket fra indkøbsprisen på materialer i rabatgruppen. F.eks. vil et materiale der koster 1000 kr og har en rabat på 0,25, have en indkøbspris 750 kr. ”Avance” feltet vil som udgangspunkt være tomt. Du kan sætte en avance ved at klikke på knappen i højre del af linjen, eller hvor som helst på linjens tekst.

Herfra kan du indskrive en ny avance, angivet i decimal tal. ”1” betyder salgsprisen bliver sat til at være 100% af indkøbsprisen. Alt herover vil betyde en positiv avance. Indskriver du f.eks. 1,2 vil købsprisen blive sat så du får 20% overskud på salget af materialet.

Hvordan avancen udregnes kan dog variere med dine virksomhedsindstillinger, hvor avance på grossistmaterialer kan sættes til at udregnes ud fra omkostning eller listepris. Vil du nulstille en avance igen, kan du tømme feltet for tal og trykke ”Ok”.

Næste gang du henter et grossist materiale på f.eks. arbejdseddel, vil den angivne avance så blive brugt, så fremt materialet er i den redigerede rabatgruppe.