Hvordan fungerer funktionen ekstraarbejde?

Ekstraarbejde bruges til at oprette time- og materialeregistreringer, der ikke var en del af den oprindelige ordre. Derfor kan du kun oprette ekstraarbejder på en ordre der allerede er godkendt. På den måde kan du let lave en samlet faktura på den oprindelige opgave samt de tilhørende ekstraarbejder.

Når du skal oprette ekstraarbejde på en arbejdsseddel kan du gøre det ved at klikke på "Opret ny" -> "Ekstraarbejde" eller find den i statusmenuen på arbejdssedlen som vist her:

Når du opretter ekstraarbejdet vil du blive bedt om at navngive dit ekstraarbejde. Efter du har gjort det åbnes visningen af ekstraarbejdet. Denne side indeholder alle informationer du kan ændre vedrørende ekstraarbejdet.

Arbejdssedlen for ekstraarbejde er lidt enklere end den almindelige arbejdseddel og indeholder følgende afsnit:

Dette afsnit indeholder statusmenuen på samme måde som på arbejdssedlen og bliver brugt til at vise ekstraarbejdets status og give dig mulighed for at lave ændringer.
Om status:
En arbejdsseddel kan ikke færdigmeldes før at alle tilhørende ekstraarbejder er færdigmeldte. Hvis man vil færdigmelde arbejdssedlen på ordren, så skal alle arbejdssedler for ekstra arbejde være færdigmeldt. Hvis man vil færdigmelde en arbejdsseddel med ikke færdigmeldte ekstraarbejder, så får man en besked om, at hvis man fortsætter bliver ekstraarbejdet færdigmeldt.

Færdigmelder du et ekstraarbejde påvirker det ikke de øvrige ekstraarbejder.

Slet ekstraarbejde
Fra statusmenuen på ekstraarbejde kan du også slette et oprettet ekstra arbejde.

Hvis du trykker "Slet" så sletter du ekstraarbejdet permanent. Hvis du har nogle materialer eller timer registeret, bliver du bedt om at vælge, hvor til de skal overføres, enten til arbejdssedlen eller et andet ekstraarbejde.

Materialeregistrering

Materialeregistering virker på samme måde som på den almindelige arbejdsseddel.

Registrerede timer

Du kan registrere arbejdstid på ekstraarbejde alle steder hvor du kan registere tid på den almindelige arbejdsseddel. D.v.s. "Planlægning", "Min tid", "Min plan" og "Ekstraarbejde". Husk at du altid kan søge på ordrenummeret for at finde tilhørende ekstraarbejder. Prøv evt. at søge efter ordrenummer eller ordrenavn.
Nedenfor er et eksempel fra "Min tid":

Du registrerer let tid ved at benytte knappen "Timeregistrering" under handlinger på ekstraarbejdet ligesom på den almindelige arbejdsseddel.

Materialer og timer låst til faktura

Fungerer lige som på en arbejdsseddel og indeholder de linjer, der er blevet låst til en faktura.