Hvordan retter jeg adresse eller beløb på en godkendt faktura?

Når en faktura er godkendt må man ikke kunne rette i den. Hvis du har lavet en fejl på en faktura, kan du rette fejlen ved først at kreditere fakturaen, og bagefter lave en ny faktura med de korrekte informationer.

Bemærk: Hvis du vil skifte kunde inden du fakturerer igen, så følg vejledningen "Hvordan skifter jeg kunde på en godkendt faktura?".

Du skal følge de to trin beskrevet nedenfor:

1. Lav en kreditnota og godkend den.
  2. Lav en ny faktura, ret den til og godkend den.

1: Lav kreditnota og godkend den.

Først skal du oprette en kreditnota, som ophæver den godkendte faktura med fejl. Find fakturaen med fejl på, som du ønsker at rette, klik på "Faktura"-pilen og vælg "Krediter faktura"

Når du har klikket, så vises den nye kreditnotakladde, du lige har oprettet. Du skal godkende kreditnotaen, så den ophæver den forkerte faktura.

Beløbet fra den godkendte kreditnota modregnes automatisk med fakturaen den er oprettet fra. På den måde udligner de automatisk hinanden, og bliver begge markeret som betalte.

2: Lav en ny faktura, ret den til og godkend den.

Når kreditnotaen er blevet godkendt, kan du let bruge den til at oprette en ny faktura. Klik på "Kreditnota"-pilen og vælg "Vend kreditnota til ny faktura".

Nu har du en ny fakturakladde, hvor du kan ændre fakturaadressen, beskrivelse, materialelinjer eller beløb. Når du er tilfreds med fakturaen så godkender du den.

Når du har rettet fakturaen til som du ønsker, godkender du og sender den til kunden.

Bemærk: Hvis du vil fakturere en anden kunde, så følg vejledningen "Hvordan skifter jeg kunde på en godkendt faktura?".