Hvordan skifter jeg kunde på en godkendt faktura?

Når en faktura er godkendt, må man ikke kunne rette i den. Hvis du har lavet en fejl på en faktura, kan du rette fejlen ved først at kreditere fakturaen (lave en faktura med negativt beløb), og bagefter lave en ny faktura med de korrekte informationer.

Bemærk: Hvis fakturaen, du skal rette, er udstedt til den rigtige kunde, men du kun skal ændre adresse, beskrivelse eller beløb, så følg den kortere vejledning "Hvordan retter jeg adresse eller beløb på en godkendt faktura?".

Du skal følge de tre trin beskrevet nedenfor:

1. Lav en kreditnota og godkend den.
  2. Skift til den korrekte kunde.
  3. Lav en ny faktura og godkend den.

1: Lav kreditnota og godkend den.

Først skal du oprette en kreditnota, som ophæver den godkendte faktura med fejl. Find fakturaen med fejl på, som du ønsker at rette, klik på "Faktura"-pilen og vælg "Krediter faktura"

Når du har klikket, så vises den nye kreditnotakladde, du lige har oprettet. Godkend nu kreditnotaen, så den ophæver fakturaen med fejl i.

Beløbet fra den godkendte kreditnota modregnes automatisk med fakturaen den er oprettet fra. På den måde udligner de automatisk hinanden, og bliver begge markeret som betalte.

2: Skift til den korrekte kunde.

Nu skal vi skifte til den korrekt kunde. Så vi skal tilbage til arbejdssedlen:

det gør du ved at klikke på knappen 'Skift kunde' under 'Kunde'-afsnittet på arbejdssedlen (knappen vises når du enten klikker på 'Rediger' ved 'Kunde' eller klikker på 'Kunde' ude i genvejslisten). Hvis ordren er afsluttet, skal du starte med at genåbne den på knappen øverst til højre under handlinge inden du kan skifte kunden:

Du kan nu vælge om du vil skifte kunden og de tilhørende adresser eller om du vil skifte kunde og beholde en eller flere adresser:

Hvis du vil skifte kunde og adresser kan du læse mere her.

Hvis du vil skifte kunde og beholde en eller flere adresser kan du læse mere her.

3: Lav en ny faktura og godkend den.

Nu er du klar til at lave den nye faktura. Klik på "Faktura"-pilen og vælg den gamle faktura, så du bruger den som grundlag for den nye faktura.

Kopier den gamle faktura til en ny.

Den nye faktura har nu den kunde på sig, som du valgte før. Hvis du har andet du vil rette, som f.eks. beskrivelse, materialelinjer eller beløb, så kan du gøre det nu. Når du er tilfreds med fakturaen så godkender du den.

Nu er du færdig og har du lavet den nye faktura.