Hvordan opretter jeg en serviceaftale?

En serviceaftale er en bestemt type ordre, der er angivet til at bliver gentaget med et fast interval. Hvis du skal oprette en serviceaftale, skal du serfor sørge for at have en ordretype, der gentages med det ønskede interval på den nye serviceaftale. Hvis du ikke har en sådan ordretype oprettet allerede, skal du derfor oprette en ordretype, med det ønskede tidsinterval. Du kan også angive serviceindstillinger på en eksisterende ordretype.

Du opretter en ny ordretype, eller redigerer i en eksisterende ordretype, ved at klikke på tandhjulet i øverste højre hjørne og vælge 'Administration' i menuen. I listen vælger du 'Ordretyper' ved at klikke på navnet eller 'Vis' ude i højre side af linjen. 'Vis' bliver synlig, når du fører musen hen over linjen.

Du ser nu en liste over alle din oprettede ordretyper. Du kan oprette en ny ordretype ved at klikke på 'Opret ny' i øverste højre hjørne og vælge 'Ordretype' i menuen. Alternativt kan du redigere i en eksisterende ordretype ved at klikke på 'Ret' ude i højre side af linjen for den pågældende ordretype. 'Ret' bliver synlig, når du fører musen hen over linjen. Du udfylder med detaljer om den givne ordretype og under 'Serviceindstillinger' kan du angive hvor ofte ordren skal gentages. Hvis ordren eksempelvis skal gentages én gang om året indtaster du '1' i feltet efter 'Gentages hver' og vælger 'År' i [Vælg periode].

Der kan vælges følgende perioder:

• Dag(e)
  • Måned(er)
  • År

Skal ordren gentages hver tredje uge angives dette derfor som hver 21. dag.

Når du har den ønskede ordretype, kan du nu oprette en ordre for den nye serviceaftale og angive, at det er en ordre med den pågældende ordretype. Dette gør du som du normalt angiver ordretype på en ordre.

Når du opretter en ordre med serviceindstillinger, vil der, når du afslutter den pågældende ordre blive oprettet en ny tilsvarende ordre den angivne periode frem i tiden fra den dato, hvor ordren er afsluttet. Denne nye ordre vil få et nyt ordrenummer, men ellers have de samme indstillinger og informationer som den foregående ordre. Når den nye ordre er oprettet vil den være synlig i dit 'Overblik'.