Hvordan skifter jeg kunde på en ordre?

Du kan skifte kunde på en ordre i webapplikationen. Hvordan du skifter kunde på en ordre eller et tilbud, afhænger af om det er en godkendt ordre, eller en endnu ikke godkendt ordre, det vil sige en kladde.

Kladde

Hvis du vil skifte kunden på en kladde, uanset om det er en kladde på et tilbud eller en ordre, kan du foretage ændringerne direkte på kladden. Du åbner kladden fra listen i 'Overblik' og foretager de ønskede ændringer under 'Kunde'. Er den nye kunde en allerede oprettet kunde, søger du efter kunden i feltet 'Søg kunde'. Du klikker på pilen i højre side af feltet og finder den ønskede kunde i listen, der kommer frem. Hvis der er tale om en ny kunde, vælger du [Ny blank kunde] på listen i feltet 'Søg kunde' og indtaster oplysningerne om den nye kunde. Du gemmer ændringerne ved at klikke på 'Gem ændringer' under 'Handlinger' ude i højre side.

Godkendt tilbud/ordre

Hvis du vil skifte kunden på et tilbud eller en ordre, der allerede er godkendt, skal du første sende ordren tilbage til kladde. Du skal være opmærksom på, at dette kun er muligt så længe der ikke er foretaget fakturering på ordren.

Du åbner arbejdssedlen for den pågældende ordre. I statusbjælken øverst på arbejdssedlen klikker du på delen angivet 'Ordre' og vælger 'Tilbage til kladde' i menuen.

Du kan godt opleve at farverne i statusbjælken afviger fra eksemplet. Farverne afhænger af hvilken status ordren har.

Du ser nu en kladde for den pågældende ordre og har her mulighed for at ændre kunden. Er den nye kunde en allerede oprettet kunde, søger du efter kunden i feltet 'Søg kunde'. Du klikker på pilen i højre side af feltet og finder den ønskede kunde i listen, der kommer frem.

Hvis der er tale om en ny kunde, vælger du [Ny blank kunde] på listen i feltet 'Søg kunde' og indtaster de nye oplysninger om kunden. Du gemmer ændringerne ved at klikke på 'Gem ændringer' under 'Handlinger' ude i højre panel og godkender herefter ordren ved at klikke 'Godkend ordre' under 'Handlinger' i højre panel.