Hvordan importerer jeg min kundeliste?

Du kan importere din kundeliste i csv-format i webapplikationen. Hvis du har integration til e-conomic kan du ligeledes importere din kundeliste direkte fra e-conomic.

Importer fra csv-fil

Hvis du importerer din kundeliste fra en csv-fil kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at forberede din fil lidt på forhånd. I Minuba er der mulighed for at inkludere følgende oplysninger.

Kunde:

• Kundenavn
  • Beskrivelse
  • CVR
  • Betalingsfrist
  • Kundenr

Adresse:

• Att
  • Adresse
  • Adresse 2
  • Postnr.
  • By
  • Postnr. og by
  • Land
  • Beskrivelse
  • Telefonnr.
  • Mobilnr.
  • Mailadresse
  • EANnr.

Din kundeliste behøver ikke indeholde alle ovenstående informationer. Samtidig vil det være en fordel, hvis din kundeliste har kolonnenavne angivet i første række og de navngives ligesom punkterne ovenfor.

For at importere din kundeliste klikker du på tandhjulet i øverste højre hjørne og vælger 'Kunder' i menuen. Du ser nu en liste over alle dine kunder og klikker på 'Importer kunder' i bjælken placeret øverst på siden. i menuen vælger du 'Importer fra fil (csv)'. I vinduet der åbner, kan du nu vælge filen med din materialeliste ved at klikke på 'Browse/Choose file/Vælg fil', alt afhængig af hvilken browser du benytter.

Når du har fundet den pågældende fil klikker du på 'Ok'. Systemet læser nu din kundeliste og du bliver præsenteret for resultatet. Du skal herefter angive hvilke kolonner, der skal importeres og hvad kolonnerne indeholder. Det er her, det hjælper dig hvis du har navngivet kolonnerne i din materialeliste som angivet ovenfor. Klik af i feltet '1. række er kolonneoverskrifter' i bjælken øverst på siden. Systemet vil nu læse kolonnenavnene i din materialeliste og sammenligne dem med de tilgængelige felter i systemet. Er der sammenfald mellem navnene vil de pågældende kolonner automatisk blive valgt til import.

Er der ikke overensstemmelse med navngivningen bliver kolonnerne ikke automatisk valgt, og det er derfor vigtigt, at du tjekker de valgte kolonner igennem for navn og indhold, som du også kan se et eksempel på ovenfor.

Når du har markeret de relevante kolonner, klikker du på 'Gem og indlæs' i højre side af bjælken, der er placeret øverst på siden. Din kundeliste bliver nu importeret og du kommer tilbage til listen over kunder i Minuba.

Du kan vælge ’Udvidede indstillinger’ hvis du ønsker at importere flere oplysninger:

Importer fra e-conomic

For at importere din kundeliste fra e-conomic klikker du på tandhjulet i øverste højre hjørne og vælger 'Kunder' i menuen. Du ser nu en liste over alle dine kunder og klikker på 'Importer kunder' i bjælken placeret øverst på siden. i menuen vælger du 'Importer kunder fra e-conomic'. I vinduet der åbner, klikker du på 'Ok' og importeringer af dine kunder foretages.

Vigtigt information vedrørende kundenumre

Du skal være opmærksom på, at hvis du importerer en kunde med et kundenummer, der allerede er oprettet i Minuba, så vil kunden i Minuba bliver overskrevet med de kundeinformationer du importerer.