Hvordan importerer jeg en materialeliste?

For at kunne importere en materialeliste skal du have en fil med din materialeliste i csv-format. Du kan importere din materialeliste i webapplikationen. Du kan lette processen ved at sikre, at din materialeliste indeholder kolonner med følgende navngivning og indhold:

• Materialenr.
  • Beskrivelse
  • Omkostning
  • Pris

Du skal derfor huske at første række i din materialeliste skal bestå af kolonnenavne. Her kan du se et eksempel:

Materialenummer Beskrivelse Omkostning Pris
8718291697046 MASTER LED 4W/827 GU10 40G D 72,72 94,54
5710551252913 KRYMPEMUFFE 5X4 - 5X16MM2 27,12 35,26
5017455000016 KRYMPEMUFFE 5X1,5-2,5MM2 MINI 23,94 31,12
5705378659977 KABELBINDER 8,9X450 SORT (100) 1,08 1,4
74983540679 KABELBINDER 4,8X292 SORT (100) 0,27 0,35
5701291502536 SPUNSKRUE PH TX20 4X20 200STK 33 42,9

Kolonnen 'Omkostning' dækker din omkostning til materialerne og kolonnen 'Pris' dækker den pris dine kunder betaler for materialerne.

Når du vil importere din materialeliste skal du klikke på tandhjulet i øverste højre hjørne og vælge 'Administration' i menuen. I listen vælges 'Materialer' ved at klikke på navnet eller ved at klikke på 'Vis' i højre side af linjen. 'Vis' bliver synlig når du fører musen hen over linjen. Klik på 'Importer' i bjælken placeret øverst på siden og vælg derefter 'Vælg materialer' i menuen. I vinduet der åbner, kan du nu vælge filen med din materialeliste ved at klikke på 'Browse/Choose file/Vælg fil', alt afhængig af hvilken browser du benytter.

Når du har fundet den pågældende fil klikker du på 'Ok'. Systemet læser nu din materialeliste og du bliver præsenteret for resultatet. Du skal herefter angive hvilke kolonner, der skal importeres og hvad kolonnerne indeholder. Det er her, det hjælper dig hvis du har navngivet kolonnerne i din materialeliste som angivet ovenfor. Klik af i feltet '1. række er kolonneoverskrifter' i bjælken øverst på siden. Systemet vil nu læse kolonnenavnene i din materialeliste og sammenligne dem med de tilgængelige felter i systemet. Er der sammenfald mellem navnene vil de pågældende kolonner automatisk blive valgt til import.

Er der ikke overensstemmelse med navngivningen bliver kolonnerne ikke automatisk valgt, og det er derfor vigtigt, at du tjekker de valgte kolonner igennem for navn og indhold.

Når du har markeret de relevante kolonner, klikker du på 'Gem og indlæs' i højre side af bjælken, der er placeret øverst på siden. Din materialeliste bliver nu importeret og du får adgang til din samlede materialeliste i Minuba.