Opret ny ordre i Minuba

Nu skal du til at lave en opgave for en kunde, så jeg vil nu vise dig hvordan du opretter en ordre.

Inden du skal oprette en ordre, skal du gerne have lavet følgende:

Ordren er fundamentet for at du kan lave en arbejdsseddel og senere en faktura til kunden, så du kan få faktureret arbejdet. For at lave ordren, vil jeg gennemgå disse punkter:

• Opret ordre
  • Ordrebeskrivelse
  • Pris og arbejdsplan

Opret ordre

Sådan opretter du en ny ordre

1. Klik på ”Opret ny” i højre hjørne og vælg "Ordre".
  2. Du kommer nu frem til siden ”Ny ordre”.
  3. Klik på det felt som du ønsker at udfylde
  4. Udfyld felterne til de oplysninger som du ønsker – se forklaringerne under her til felterne
  5. Klik ”Godkend ordre” når du er færdig så du kan

1. ”Godkend og Send” for at sende den til kunden
  2. Eller bare ”Godkend” for at registrere den i systemet

Sådan skal billedet se ud

Beskriv din ordre - ordrebeskrivelsen

Du skal nu beskrive din ordre. De ting du indtaster her, har en betydning for hvad der vil stå på arbejdssedlen.

Oplysninger om felterne

• Ordretype: Hvilken type ordre er det? Dette har eksempelvis betydning for hvilken statistik du kan lave, hvilke kvalitetssikringsdokumenter der skal laves og ligne.
  • Ordreoverskrift: I korte træk, hvad er det der skal laves ved kunden?
  • Nr. og Deres ref.: Bruges hvis kunden har brug for at vide hvem der eks. har bestilt opgaven
  • Arbejdsbeskrivelsen: Fortæller dine medarbejdere hvad der skal laves på denne opgave.

Pris og arbejdsplan

Her tager du stilling til, hvordan kunden skal faktureres for det arbejde du skal udføre.

Det primære valg står mellem om prisen er aftalt eller om kunden skal betale efter forbrug og materialer. Ved begge valg, kan man på den enkelte faktura altid ligge flere ting på, eller trække ting fra.

Forbrug: Bruges når der skal faktureres på baggrund af faktiske omkostninger og faktisk brugt tid.

• Kalkulation:
  • Fast pris: Når du har aftalt en fast pris med kunden, så indtaster du den i dette felt. Det er den pris der vil fremgå når du laver din faktura.

Arbejdet påbegyndes og arbejdet afsluttes.

Opret ordre i mobil App

Drejer det sig om en ordre til en eksisterende kunde, kan du oprette ordren direkte. Er det en ny kunde skal du oprette kunden først. På overblikssiden i appen klikker du på '+' i øverste højre hjørne. Derefter vælger du henholdsvis 'Kunde' eller 'Ordre' i menuen.

Kunde: Opretter du en ny kunde angiver du oplysninger på kunden og klikker på 'Tilføj' i nederste højre hjørne. Når du har oprettet en ny kunde bliver du automatisk sendt videre og kan oprette en ny ordre. Udfyld med oplysninger om ordren og klik på 'Tilføj' i nederste højre hjørne. Ordren oprettes nu som en ordrekladde. Klik på ordren for at åbne ordresedlen. Hvis alle oplysninger er korrekt og kunden har godkendt ordren, klikker du på den orange statusbjælke øverst på ordresedlen og vælger 'Godkend ordre' i menuen.

Ordre: Hvis der er tale om en eksisterende kunder, kan du søge kunden frem på den nye ordre ved at klikke på 'Søg kunde'. Indtast navn på den ønskede kunde og vælg den pågældende kunde i listen. Udfyld med oplysninger om ordren og klik på 'Tilføj' i nederste højre hjørne. Ordren oprettes nu som en ordrekladde. Klik på ordren for at åbne ordresedlen. Hvis alle oplysninger er korrekt og kunden har godkendt ordren, klikker du på den orange statusbjælke øverst på ordresedlen og vælger 'Godkend ordre' i menuen.