Hvordan bruger jeg fakturaindlæsning fra EY e-faktura?

Minuba har integration til fakturaindlæsning/indskanningssystemet EY e-faktura som kan bruges til at hente EDI-fakturaer fra e-faktura til Minuba. Hvis du ikke har en konto i e-faktura i forvejen, kan du læse mere om produktet her:

http://www.ey.com/dk/da/services/specialty-services/insourcing-services/netsource-e-faktura

Der er kontaktinformation på siden som du kan skrive til for at få oprettet en e-faktura konto. I den process vil du også blive hjulpet igang med at få sat Minuba integrationen op, og du behøver derfor ikke læse nedenstående.

Hvis du har en EY e-faktura konto sat op skal du gøre følgende:

Tryk på tandhjulet i øverste højre hjørne og derefter "Administration". Scroller du ned til bunden vil du under "Tilvalgsmoduler" se "Fakturaindlæsning":

Tryk på den og derefter vælg "EY e-faktura" i rullemenuen:

Du vil så blive ført til indstillingssiden for integrationen:

For at bruge den, skal du indtaste et gyldigt brugernavn og adgangskode for din EY konto. Enhver type bruger kan anvendes, hvad enten det er en administrator, partner eller almindelig bruger. Det eneste krav er at brugeren kun må have adgang til én enkelt kundekonto, som skal være den du vil hente fakturaer fra. Loginoplysningerne bliver tjekket i det du gemmer, så hvis noget indtastes forkert vil en advarsel vises.

Under generelle indstillinger er et felt hvor du indtaster en dato. Hvis fakturadatoen som den står på fakturaen i EY er før denne dato, vil den ikke blive importeret. Hvis det er en ny e-faktura konto, anbefales det du efterlader dette felt tomt. Ellers, kan denne bruges til at undgå at imporere en masse gamle fakturaer til Minuba.

Efter du har indtastet oplysningerne og gemt, kan du nu begynde at importere EDI fakturaer. Tryk på faktureringsfanen, så "Import/eksport" og "Automatisk Import af EDI-faktura":

Tryk her på "Handlinger" og "Importer alle fra EY e-faktura":

Den vil nu hente alle nye, færdigbehandlede fakturaer fra den relevante e-faktura konto. Er det første gang, eller lang tid siden, du sidst har startet denne import, kan dette tage et godt stykke tid, op til cirka et minut. Når den er færdig vil den kortvarigt vise en besked med hvor mange fakturaer der er hentet, og de vil vises i tabellen "Indkomne fakturaer". Klikker du ind på en af de importerede fakturaer, kan du se at den er kommet fra e-faktura ved at kigge i loggen:

Går du tilbage til fakturaindlæsnings siden, kan du nu se en historik over hvilke fakturaer der er blevet overført eller hvorfor nogle ikke er kommet over.

Blev fakturaen importeret korrekt kan du trykke på dens EDI ref. for at komme direkte til den, ligesom på det forrige billed. Står der at den er af den forkerte type er det fordi Minuba kun henter fakturaer af typen der har materialelinjer på sig. Disse er kaldet "Danish invoices with line items" i EY e-faktura.